Priča o stvaranju kompanije je, zapravo, priča o porodici Milojević  koja je 1992. godine odlučila da novac stečen radom u Švajcarskoj uloži u svoju zemlju.

Kompanija MilojevićSve je počelo 1992. godine kada je gospodin Milojević  otvorio benzinsku pumpu  na Gilju u opštini Ćuprija.  Naredne godine otvara i  savremenu firmu za proizvodnju i prodaju tehničkih gasova PP „Gile gas“. Danas, ta firma, u svom sastavu ima stovarišta u Beogradu, Mladenovcu, Bačkoj Topoli, Bezdanu, Sremskoj Mitrovici, Valjevu, Trsteniku, Paraćinu, Senti, Krušaru, Kragujevcu i Bezdanu.

Godine 1996.,  kompanija počinje sa investicijom u Bosni i Hercegovini. U Bijeljini se otvara firma za proizvodnju i distribuciju tehničkih gasova kao i za prodaju tečnih goriva. Danas, ovaj deo Kompanije Milojević, zauzima značajnu poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine .

Želja da stečeno znanje i kapital i dalje ulaže u svoju zemlju nije se gasila. Nakon što je proizvodnja tehničkih gasova usavršena do maksimuma  i pošto je prodajna mreža pristojno razvijena, porodica Milojević počinje ulaganje u razvoj hotelijerstva i ugostiteljstva. Formira se firma „Voda Sinđelić“ i u septembru 2006. godine zvanično počinje sa radom Rekreativno ugostiteljski centar Ždrelo kod Petrovca na Mlavi,  a 2013. u Sokobanji se otvora i hotel Sokoterme.

Da bi se sačuvala tradicija predaka i prenela na buduća pokolenja,  porodica Milojević 2000. godine osniva Vinariju Milojević koja počinje da se bavi proizvodnjom vina i rakije, a od 2016. godine u svom sastavu ima i brod restoran „Cruisser“  koji se nalazi u Ćupriji, na desnoj obali Veliike Morave.

Zahvaljujuči velikoj pozitivnoj i radnoj energiji osnivača Kompanije, firma Gilegas i danas zauzima značajno mesto na domaćem tržištu proizvodnje i distribucije tehničkih gasova, uz neprekidno stremljenje ka daljem razvoju.